Gezondheidscentrum De Hampoort biedt optimale eerstelijns zorg (fysiotherapie, psychotherapie, maatschappelijk werk en diëtetiek) aan de inwoners van en rondom Grave. Wij bieden een compleet zorgaanbod onder hetzelfde dak, in het centrum van Grave.

Onze kernwaarden:

  • Professioneel en deskundig
  • Samen/gelijkgestemdheid
  • Toegankelijk
  • Klantgericht/klantvriendelijk 

Onze visie:

De Hampoort is een professioneel en allround gezondheidscentrum met korte en duidelijke lijnen. Door goede onderlinge samenwerking streeft het gezondheidscentrum ernaar de meest optimale zorg te bieden.

We bieden onze rugpatiënten een behandeling die persoonlijk op u is afgestemd en volgens de laatste wetenschappelijk en klinische inzichten.

U bent met uw rugklachten in goede handen.

Monique de Wit rugpijn Fysiotherapie Grave

Monique de Wit, praktijkeigenaar

Gezondheidscentrum de Hampoort

Als praktijkeigenaar en manager van het gezondheidscentrum wil ik vanuit de behoefte van onze patiënten al mijn collega’s sturen, steunen en begeleiden!
Veel plezier beleef ik aan deze taak die vele aspecten van het omgaan met mensen met zich meebrengt. De omgang en communicatie met de mens in zijn of haar omgeving heeft mij het vak als fysiotherapeut laten kiezen. Ook als manager probeer ik daar inhoud en vorm aan te geven.

Lotte Schaap

Lotte Schaap, Algemeen fysiotherapeut
Rugspecialist

Als algemeen fysiotherapeut heb ik uitgebreide kennis en vaardigheden om verschillende klachten aan het bewegingsapparaat te behandelen.

Ik ben sinds februari 2019 werkzaam bij Fysiotherapie de Hampoort in Grave. Ik ben daarmee terug in mijn oude woonplaats en dat bevalt erg goed. Met veel plezier speel ik in het dames voetbal team in Gassel.

In 2016 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut in Eindhoven en heb sindsdien op verschillende plekken gewerkt en gewoond.

Ik heb sinds mijn afstuderen zowel in revalidatie centra als in een gewone praktijk gewerkt. Ik heb daarmee op verschillende fysiotherapeutische gebieden ervaring op gedaan.

Je kunt bij mij terecht voor alle algemene fysiotherapeutische klachten. Ik ben extra geschoold in rugproblematiek en dry needling.

David de Koning

David de Koning, Algemeen fysiotherapeut
Schouderspecialist

Als algemeen fysiotherapeut heb ik uitgebreide kennis en vaardigheden om verschillende klachten aan het bewegingsapparaat te behandelen.

Daarnaast heeft het rug gebied mijn speciale interesse.  Ik heb mezelf middels scholingen extra bekwaamd in de wervelkolom en alle structuren daarom heen. Graag wil ik u helpen bij uw rugklachten en het optimale herstel van uw rugprobleem.

rug

Nicky van der Heijden, Algemeen fysiotherapeut
Ouderenspecialist, longfysiotherapeut en artrose specialist

Als algemeen fysiotherapeut heb ik uitgebreide kennis en vaardigheden om verschillende klachten aan het bewegingsapparaat te behandelen.

Master geriatrie i.o.Speciale belangstelling heb ik in de zorg voor kwetsbare ouderen en patiënten met een hoge (biologische) leeftijd die te maken hebben met complexe gezondheidsproblematiek. Het gaat daarbij niet alleen om ouderen, maar ook om patiënten die bijvoorbeeld door beroerte, dementie, de ziekte van parkinson of een gebroken heup verschijnselen vertonen van ouderdom.

Ik werk vanuit specifieke kennis over de doelgroep en de daarbij voorkomende ziektebeelden.

De patiënten doen vooral oefentherapie, gericht op het herwinnen van en omgaan met verlies van mobiliteit en zelfstandigheid.

Ik adviseer en begeleid ook gezinsleden en eventuele mantelzorgers. die informeer ik dan bijvoorbeeld over het ziektebeeld, de vooruitzichten, de behandeling, dagelijkse handelingen en hulpmiddelen.

Long fysiotherapeut

Als u ondanks goed ingestelde medicatie klachten van benauwdheid bij inspanning en een verminderd inspanningsvermogen hebt is het belangrijk dat u beweegt wanneer u copd of een longaandoening heeft.

Wanneer u minder beweegt, krijgt u eerder klachten en nemen uw mogelijkheden steeds verder af.

Ik heb mij extra geschoold in longproblematiek, ben aangesloten bij het copd-netwerk Nijmegen en help u graag met het leren hanteren van uw klachten. Omdat ik ook sociaal beweegagoog ben kan ik u ook een juiste training aanbieden.

Artrose specialist

Gerichte scholing op het gebied van artrose heb ik gevolgd aangezien ik dit vaak zie bij de groep patiënten die ik behandel.

Artrose wordt in de volksmond ook wel gewrichtsslijtage genoemd. Artrose ontstaat doordat er meer gewrichtskraakbeen verloren gaat dan er door het lichaam geproduceerd kan worden. Het kraakbeen verslechtert en soms verdwijnt het helemaal. Bij artrose vermindert ook de vloeistof in het gewricht. Deze vloeistof, synovium geheten, is nodig om het gewricht soepel te laten draaien en om schokken te absorberen. Door slijtage van gewrichtskraakbeen en een vermindering van de schokabsorberende vloeistof in de gewrichten kunnen botten over elkaar schuren, wat veel pijn veroorzaakt.

Artrose komt voornamelijk voor in de gewrichten van de handen, knieën, schouders, nek en heupen. Iedereen boven de zestig jaar lijdt eigenlijk wel aan een röntgenologisch waarneembare mate van artrose.

Soms begint het al op aanzienlijk jongere leeftijd. Ik kan u helpen klachten veroorzaakt door artrose beter onder controle te krijgen.